مصاحبه خبرگزاری فارس با دکتر رمضانی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی و احد سما اندیشه

کد خبر: 785

وظیفه سنگین دانشگاه‌ها در گام دوم انقلاب/ نیازمند مدیران جهادی در دهه پنجم انقلاب هستیم. معاون اندیشکده‌های بسیج اساتید دانشگاه آزاد گفت: در گام دوم به نظر می‌رسد نیاز به مدیران جهادی وجود دارد و اینکه باید سهم مردم را در مدیریت بیشتر کنیم.
 

مهدی رمضانی معاون اندیشکده‌های بسیج اساتید دانشگاه آزاد در گفت‌وگویی مشروح با خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، پیرامون بیانیه گام دوم انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی منتشر شد خطاب به ملت ایران به ویژه جوانان با تبیین دستاوردهای گسترده چهل ساله گذشته انقلاب، توصیه های مهمی را برای ادامه راه ارائه کردند که لازم است به آن توجه جدی شود.

رمضانی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب نگاه خاص و ویژه‌ای به جوانان داشتند و برای همین هم جوانان را به عنوان مخاطب اصلی خود قرار دادند که این مساله بسیار حائز اهمیت است.

معاون تحلیل و بررسی بسیج اساتید واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: جوانان مسلماً پشت‌کار بهتری دارند و می‌توانند در مسائل مختلف خصوصاً در حوزه‌ فعالیت‌های جهادی بهتر ظاهر شوند.

وی در ادامه با اشاره به انتصاب افراد جوان از سوی مقام معظم رهبری برای پست‌های مختلف هم گفت: رهبر معظم انقلاب با انتصاب مسئولان جوان در این رابطه پیش‌قدم شدند، حتی می‌بینیم ایشان در حکمی که برای آقای رئیسی هم زدند نگاه ویژه‌ای به جوانان داشتند و مطمئناً آقای رئیسی در قوه قضاییه هم موفق خواهند بود، آن چنان که در آستان قدس بسیار موفق عمل کردند و به نظر می‌رسد روزهای خوبی را در قوه قضاییه شاهد خواهیم بود.

رمضانی درباره ویژگی جوانان هم تاکید کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند؛ صالح، مومن و کارآمد خصوصیات مهمی است که برای جوانان می‌توان در نظر گرفت.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش موثر جوانان در دوران جنگ تحمیلی تاکید کرد: در زمان جنگ هم ما می‌بینیم از جوانان استفاده شد و فرماندهان جوان بسیار موفق عمل کردند.

* در گام دوم به مدیران جهادی نیاز داریم

معاون اندیشکده‌های بسیج اساتید دانشگاه آزاد تاکید کرد: در گام دوم به نظر می‌رسد نیاز به مدیران جهادی وجود دارد و اینکه باید سهم مردم را در مدیریت بیشتر کنیم.

رمضانی خاطرنشان کرد: ما در گام دوم می‌توانیم بسیاری از امور را به مردم واگذار کنیم، به طور مثال در حوزه محیط زیست می‌توان بسیاری از امور را به خود مردم مناطق سپرد و مسلماً با توانایی و شناختی که مردم از مناطق خود دارند می‌توانند بهتر عمل کنند.

این استاد دانشگاه یادآور شد: انتظاری که از نیروهای انقلابی در گام دوم می‌رود این است که با اتحاد و همدلی بیشتری عمل کنند، مسلماً این اتحاد و همدلی می‌تواند منجر به اتفاقات خوبی شود.

* وظیفه سنگین دانشگاه ها در گام دوم انقلاب

معاون اندیشکده‌های بسیج اساتید دانشگاه آزاد تاکید کرد: مطمئناً در گام دوم انقلاب، دانشگاه‌ها وظیفه سنگین‌تری بر عهده دارند، تشکیل هسته‌های جهاد علمی در مراکز علمی و ماموریت‌گرا کردن آنها یکی از وظایف مهم دانشگاه‌ها است. ایجاد هسته‌هایی که بتوانند در حوزه‌های علمی اقدامات جهادی داشته باشند بسیار مهم است.

وی گفت: در مرحله بعد تشکیل شورای نظارت بر این هسته‌ها هم مهم است، از طرفی اتخاذ سازوکارهای مناسب برای به میدان آوردن نخبگان و تسهیل مسیر مشارکت آنها هم باید مورد توجه قرار گیرد.

* لزوم حذف جناح‌بندی‌های سیاسی در مدیریت مراکز علمی و پژوهشی

این استاد دانشگاه یادآور شد: تحول در نظام آموزش و پژوهش کشور هم از مواردی است که باید در گام دوم به آن توجه جدی شود. به نظر می‌رسد نظام آموزشی ما باید چابک‌تر شود تا بتواند در کشور حرفی برای گفتن داشته باشند.

رمضانی گفت: حذف جناح‌بندی‌های سیاسی در مدیریت مراکز علمی و پژوهشی هم از مسائل مهم دیگری است که در گام دوم انقلاب باید مورد توجه قرار گیرد. باید سعی کنیم در مراکز علمی از سیاسی‌کاری بپرهیزیم.

وی افزود: توسعه مراکز تخصصی و تحقیقاتی توسط بخش خصوصی در راستای اهداف گام دوم انقلاب هم از مسائل مهم دیگری است که باید مدنظر قرار گیرد.

* لزوم راه‌اندازی مراکزی برای عملیاتی کردن مطالبات رهبر انقلاب در حوزه‌های پژوهشی و تحقیقاتی

معاون اندیشکده‌های بسیج اساتید دانشگاه آزاد گفت: بر اساس بیانات مقام معظم رهبری ما باید بتوانیم یکسری مراکزی را ایجاد کنیم که بتواند بیانات رهبر معظم انقلاب در حوزه‌های پژوهشی و تحقیقاتی را دنبال کند و به عمل برساند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: تبدیل علم به ثروت و پیشرفت کشور هم یکی از مسائل مهم دیگر است که باید در گام دوم مورد توجه قرار گیرد. متاسفانه امروز در دانشگاه‌ها ارتباط بین علم و تولید ثروت ضعیف است و این را هم باید با نیروهای جهادی دنبال کنیم.

وی افزود: توسعه هدفمند و برنامه‌محور شرکت‌های دانش‌بنیان هم باید مورد توجه قرار گیرد. ما الان می‌بینیم که بین دانشگاه، صنعت و نیاز کشور ارتباطی برقرار نیست و این خلا وجود دارد که نیاز است این خلا پر شود.

رمضانی خاطرنشان کرد: ایجاد شهرک‌های صنعتی برای ارتقاء بهره‌وری در کشور هم از نکات دیگر است که باید مورد توجه قرار گیرد. ما الان به یکسری شهرک‌های صنعتی احتیاج داریم که اگر این شهرک‌ها توسط دانشگاه‌ها ایجاد شود می‌تواند به کشور کمک‌های بسیاری داشته باشد.

وی اظهار داشت: بهره‌گیری از دیدگاه‌های تخصصی دانشمندان، نخبگان و پژوهشگران برای تاسیس قطب‌های پژوهشی و تولید کالا هم از موارد مهم دیگری است که باید به آن توجه شود.

* لزوم  تشکیل شوراهای راهبردی و اندیشکده‌ها برای مدیریت فناوری

این استاد دانشگاه اضافه کرد: شناخت و تکمیل کلیه حلقه‌های مرتبط با صنعت برای سرعت بخشیدن به رشد و شکوفایی در کشور و تشکیل شوراهای راهبردی و اندیشکده‌ها برای مدیریت فناوری در کشور هم از موارد مهم دیگر است که در گام دوم باید به آن پرداخته شود.

رمضانی خاطرنشان کرد: تاسیس پارک‌های ایده‌پژوهی، ترغیب و الزام واحدهای دانشگاهی به تامین بخشی از اعتبارات خودشان از طریق ارتباط با صنعت، هماهنگی بین آموزش و مهارت با هدف کاربردی کردن آموزش، برنامه‌ریزی‌های لازم جهت تحول در آموزش و تاسیس رشته‌های کارآفرین هم از موارد دیگری است که در گام دوم لازم است در دانشگاه محقق شود.

معاون اندیشکده‌های بسیج اساتید دانشگاه آزاد گفت: ما باید سعی کنیم الگوی ما در دانشگاه الگوی اسلامی باشد که البته تا حدی هست اما باید بیشتر از این باشد.

لینک مشاهده خبر

رامین رضوانی امتیاز به خبر :